23,00 zł - 0,5 kg
Kiełbasa Żywiecka – smak tradycji Kiełbasa Żywiecka to jedna z najbardziej rozpoznawalnych, klasycznych polskich wędlin, której receptura wywodzi się z dawnych tradycji góralskich. Powstaje z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, doprawionego naturalnymi przyprawami i długo wędzonego w dymie z drewna liściastego. Dzięki temu zyskuje intensywny smak, zwartą konsystencję oraz wyjątkowy, charakterystyczny aromat. To uniwersalna wędlina, która sprawdzi się na wiele sposobów – jako wyrazisty dodatek do kanapek, sałatek, a także jako składnik tradycyjnych, ciepłych dań. Smakuje wybornie zarówno na zimno, podana na desce wędlin, jak i na ciepło – podsmażona na patelni czy podgrzana w piekarniku. Kiełbasa Żywiecka to wybór dla tych, którzy cenią smak zakorzeniony w polskiej tradycji.
Skład: 90 % mięso wieprzowe, sól, woda, nat.przyp., gorczyca